22894

Nu erbjuder Amnionkliniken privat NIPT

Ultraljud i tidig graviditet - Amnionkliniken

Nu erbjuder Amnionkliniken privat NIPT

För dig som önskar erbjuder Amnionkliniken nu privat NIPT.

NIPT är en förkortning av Non-Invasive Prenatal Test, vilket betyder att testet görs utan att prov tas från moderkakan eller fostervattnet.

NIPT utförs på ett blodprov som tas från och med 10 fullgångna graviditetsveckor. Det är ett test som mäter sannolikheten för trisomi 21, 18 och 13 med en känslighet på över 99%.

Amnionkliniken samarbetar Harmony NIPT och skickar prover till Life Genomics laboratoriet i Göteborg. Med Harmony NIPT tas ett blodprov på dig som är gravid, i blodet finns små mängder av fostrets DNA som analyseras för att utvärdera om kromosomavvikelser förekommer. Är sannolikheten för avvikelser hög behöver ett fostervattens- eller moderkaksprov göras för att få ett definitivt svar.

Harmony NIPT är ett av de säkraste och mest tillförlitliga testen och går att genomföra redan från graviditetsvecka 10+0, men kan även utföras när som helst vid senare tid i graviditeten. Du som gravid behöver bara lämna ett blodprov, vilket sedan analyseras inom 10 arbetsdagar.

Vill du veta mer?
Du hittar mer information under rubriken ”Privat NIPT”. Har du frågor är du välkommen att mejla eller ringa till oss. Bokning sker via hemsidan/bokadirekt.