22097
page-template-default,page,page-id-22097,page-parent,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
Title Image

Förlossningsstöd

Välkomna till oss för samtal och stöd

Att ha tankar och funderingar inför kommande förlossning är naturligt. Känner du/ni ett behov av att träffa en förlossningsbarnmorska är ni välkomna till oss för samtal.

För en del är oron inför förlossningen så stark att den påverkar det dagliga livet. Det kan då vara en hjälp att fundera ut vad man är mest orolig för och hitta ett sätt att förbereda sig. En förlossning går inte att planera, men genom att förbereda sig för olika scenarior och förstå vad som händer i kroppen kan man få en ökad känsla av trygghet och kontroll. Vi har under våra år som barnmorskor på förlossningen träffat människor med olika bakgrund och behov. Vi har följt många förlossningar och vet hur olika det kan se ut.

Vår erfarenhet av att samtala med kvinnor/par med förlossningsrädsla har vi med oss från vårt arbete på Förlossningen i Lund. Många känner oro över att det ska uppstå skador vid förlossningen (bristningar). Vi har fördjupad kunskap inom detta område. Vi arbetar fortfarande i förlossningsvården och håller oss uppdaterade kring aktuella rutiner.

Förberedelser

Det finns många olika sätt att förbereda sig inför den kommande förlossningen. Det ena sättet är inte bättre än det andra. Din bakgrund och eventuella erfarenheter från tidigare förlossningar kan påverka ditt behov. Oavsett var du befinner dig och vilket behov just du har kan vi med vår långa erfarenhet inom förlossningsvården hjälpa dig att förbereda dig. Vi utgår från dina behov och gör tillsammans en förlossningsplan. Ibland kan det vara bra att gå igenom din förra förlossning tillsammans och få svar på frågor och funderingar.

Boka tid hos oss

På Amnionkliniken kan du boka en samtalstid med en barnmorska. Om du har fött barn tidigare kan det vara till hjälp att ha tillgång till journalhandlingarna från den förlossningen. Du kan beställa journalkopior på Journal- och arkivservice via 1177 Vårdguidens e-tjänster, telefon, brev, mail eller besök.