22843
page-template-default,page,page-id-22843,page-parent,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
Title Image

NIPT privat

NIPT – privat

NIPT är en förkortning av Non-Invasive Prenatal Test, vilket betyder att testet görs utan att prov tas från moderkakan eller fostervattnet.

Provtagningen utförs istället med hjälp av ett blodprov som tas från och med 10 fullgångna graviditetsveckor. Det är ett test som mäter sannolikheten för trisomi 21, med en känslighet på över 99% och för trisomi 13/18 med ca 95%. Om du önskar kan det även bestämma barnets födelsekön.

Det är viktigt att vara införstådd med att testet inte är diagnostiskt men ger ett riskvärde.

Testet kan användas vid tvillingar och det har ingen betydelse om graviditeten är spontan eller är resultatet av en IVF behandling.

Boka ultraljud och NIPT-test hos oss

Ett ultraljud ska vara gjort före ett NIPT-test för att kontrollera fostrets liv, graviditetens placering och antal foster. Om inget ultraljud gjorts erbjuder Amnionkliniken kombinationstjänster med NIPT och ultraljud. Ultraljudet bör inte vara äldre än en vecka vid dagen för NIPT-testet.

Läs mer om våra NIPT-tjänster

Amnionkliniken samarbetar med två olika laboratorier, Life Genomics samt iLab/Babyscreen i Göteborg: