21791
page-template-default,page,page-id-21791,page-child,parent-pageid-21683,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
Title Image

KUB

KUB – kombinerat ultraljud och blodprov

KUB görs i tidig graviditet mellan graviditetsvecka 11-14. Den består av ett blodprov som tas på mödravården samt en ultraljudsundersökning och görs oftast med några veckors mellanrum.

Undersökningen är ett sätt att ta reda på sannolikheten att ett foster har en kromosomavvikelse. Testet omfattar kromosom 13, 18 och 21. Under förutsättning att du har tagit blodprovet i god tid, kan du få svaret i samband med ultraljudsundersökningen. Om du inte önskar ta reda på sannolikheten för ovan nämnda kromosomfel erbjuds istället ett så kallat första trimestern ultraljud. Då görs samma granskning av fostret, men utan tillägg av det blodprov som ingår i undersökningen. Läs mer på 1177.

KUB

Till oss kan du komma och göra din KUB-undersökning med eller utan remiss. Utan remiss betalar du för undersökningen själv. Se prislista här.