22894
post-template-default,single,single-post,postid-22894,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Privat NIPT erbjuds nu på Amnionkliniken

Privat NIPT med ultraljud

Privat NIPT erbjuds nu på Amnionkliniken

Privat NIPT, ett säkert prov du som önskar nu kan boka hos oss

NIPT är en förkortning av Non-Invasive Prenatal Test, vilket betyder att testet görs utan att prov behöver tas från moderkakan eller fostervattnet utan istället tas via ett enkelt blodprov.

Så går det till

NIPT utförs på ett blodprov som tas från och med 10 fullgångna graviditetsveckor. Det är ett test som mäter sannolikheten för trisomi 21, 18 och 13 och med en känslighet på över 99%.

Amnionkliniken samarbetar Harmony NIPT och skickar prover till Life Genomics laboratoriet i Göteborg. Med Harmony NIPT tas ett blodprov på dig som är gravid, i blodet finns små mängder av fostrets DNA som analyseras för att utvärdera om kromosomavvikelser förekommer. Är sannolikheten för avvikelser hög behöver ett fostervattens- eller moderkaksprov göras för att få ett definitivt svar.

Tillförlitligt test

Harmony NIPT är ett av de säkraste och mest tillförlitliga testen och går att genomföra redan från graviditetsvecka 10+0, men kan även utföras när som helst vid senare tid i graviditeten. Du som gravid behöver bara lämna ett blodprov, vilket sedan analyseras inom 10 arbetsdagar.

Vill du veta mer?

Du hittar mer information under rubriken NIPT privat. Har du frågor är du välkommen att mejla eller ringa till oss. Bokning sker via BokaDirekt →