22913
post-template-default,single,single-post,postid-22913,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Amnion Gravidhälsa

Amnion Gravidhälsa

Amnion Gravidhälsa

– hjälper dig att må bra under graviditeten

Amnion Gravidhälsa är ett samarbete mellan Amnionklinikens barnmorskor och Gerdahallens fysioterapeut Åsa Rippe. Vi har alla mångårig erfarenhet av att jobba med kvinnohälsa.

Under en graviditet sker det många förändringar i kroppen, både fysiologiskt och mentalt. Vi vet att med en bra kombination av kunskap, förståelse och träning är förutsättningarna goda för att du ska må bra både under graviditeten och efter förlossningen. Vårt mål med kursen är att du ska må bra under graviditeten, genom att förstå vad som händer i din kropp, hitta rätt sätt att stärka den och på så vis förbereda den inför förlossningen och tiden efter.

Varför träning under graviditet?

Det går att lindra många graviditetsrelaterade åkommor som t ex svullen mage, illamående, trötthet, depression, ryggsmärta och stress. Sömnen förbättras och risken för komplikationer som t ex diabetes minskar. Träningen hjälper dig även att bli förberedd inför förlossningen genom att du blir starkare, tränar uthållighet och får en bättre kroppskännedom samt självkänsla. Träningen under graviditeten hjälper även läkningen och återhämtningen efter förlossningen.

Vi vet att det inte är farligt att träna om graviditeten är normal, utan komplikationer och den blivande mamman är frisk. När man blir gravid så sker det många förändringar i kroppen både fysiologiskt och mentalt. Med Amnion Gravidträning vill vi hjälpa dig att förstår vad som händer i din kropp och ge dig verktyg för att lindra många graviditetsbesvär men också förbereda din kropp för förlossningen och tiden efter.

Vill du veta mer om kursen Amnion Gravidhälsa ? Läs mer om kursupplägg, kostnad och anmälan här →