23012
post-template-default,single,single-post,postid-23012,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Vad händer i vår?

Vad händer i vår

Vad händer i vår?

Nytt år, nya möjligheter! Vi på Amnionkliniken ser fram emot ett nytt och spännande år tillsammans med er.

Vaginalt ultraljud

Nytt på Amnionkliniken är att vi utför ultraljud redan från graviditetsvecka 6. Ultraljudet görs i första hand vaginalt för att komma närmare livmodern och bättre kunna se graviditeten.

Läs mer →

Digital förlossningsföreläsning

Efter ett uppehåll kör vi nu igång med våra uppskattade förlossningsförberedande kvällsföreläsningar igen. Med den digitala förlossningsföreläsning ger vi dig information, råd och stöd utifrån vår 20-åriga erfarenhet som förlossningsbarnmorskor.

Känslorna och funderingarna kan vara många när tiden för förlossningen börjar närma sig. Hur det känns och vad som händer under födandet går att påverka med förberedelse och en trygg inställning.

Under vår förlossningsföreläsning beskriver vi förlossningens olika faser – latensfasen, den aktiva fasen, övergångsfasen och utdrivningsfasen. Vi pratar om smärtlindringsmetoder och vad ni kan göra hemma innan ni åker in till förlossningsavdelningen. Att ha med sig någon närstående som stöd är viktigt och vi ger tips och råd till er hur ni kan stötta och hjälpa. Med Amnionklinikens förlossningsföreläsning hoppas vi kunna bidra till att du ska känna trygghet och tilltro inför att ditt barn ska födas.

Läs mer →

Nästa föreläsningstillfälle: 7/2 kl.17-19.30

Amnion Gravidhälsa

Amnion Gravidhälsa vänder sig till alla gravida kvinnor oavsett träningsnivå. Du kan vara otränad eller vältränad. Under graviditeten är det viktigt att träna säkert och med fokus på att må bra. Varje kvinna är unik och samma träning passar inte alla. Vi på Amnionkliniken följer dig och din kropp hela vägen från tidig graviditet till återhämtning efter förlossning.

När man blir gravid så sker det många förändringar i kroppen både fysiologiskt och mentalt. Med Amnion Gravidhälsa vill vi hjälpa dig att förstår vad som händer i din kropp och ge dig verktyg för att lindra många graviditetsbesvär men också förbereda din kropp inför förlossningen och tiden efter.

Nästa kurs startar: 15/2.

Vill veta mer om kursen? Läs under rubriken ”Gravidhälsa”.  Kontakta oss på info@amnionkliniken.se för fler kursdatum samt anmälan. 

NIPT

Precis som tidigare erbjuder vi NIPT för dig som önskar boka detta privat.

NIPT är en förkortning av Non-Invasive Prenatal Test, vilket betyder att testet görs utan att prov tas från moderkakan eller fostervattnet.

NIPT utförs på ett blodprov som tas från och med 10 fullgångna graviditetsveckor. Det är ett test som mäter sannolikheten för trisomi 21, 18 och 13 med en känslighet på över 99%.

Läs mer →

Ultraljud under din graviditet

Hos oss kan du välja att göra dina ultraljud under hela graviditeten. Region Skåne erbjuder två ultraljud, ett i graviditetens första trimester (v 12-14) och ett i den andra (v 19-20). Önskar du göra dina rutinultraljud på Amnionkliniken kan du be din barnmorska skicka en remiss. Har du ingen remiss, går det bra att boka dig privat.

Läs mer →

Vi ser fram emot att ses!